Ana Sayfa / ana-slider / Erdoğan-Trump zirvesi sona erdi

Erdoğan-Trump zirvesi sona erdi

Beyaz Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme sona erdi. İkilinin kısa süre içinde bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Liderlerin görüşmesi 1 saat 15 dakika sürerken, çalışma yemeği sonrasında basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

Görüşme öncesi açıklama yapan iki lider gündemdeki konuların detaylıca görüşüleceğini belirtti. Erdoğan, “Basın toplantısı yapacağız ve her şeyi detaylı bir şekilde konuşacağız” derken, Trump ise “Ticari konuları konuşacağız. Bununla birlikte S-400’ler konusunu da, F-35’leri de konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Trump, Türkiye’nin IŞİD’le mücadelesini sürdürdüğünü söylerken “Türkiye IŞİD’lileri çok iyi takip ediyor. Türkiye yakın zamanda yüz IŞİD’liyi yakaladı, onların icabına bakıyorlar. IŞİD konusunda çok başarılıyız. IŞİD konusunda üç numaralı ismin peşindeyiz. Bir numara olacağını düşünürken kaçıyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye hem S-400’lere hem de F-35’lere sahip olabilecek mi?” sorusuna da yanıt veren Trump, “Bunu konuşacağız, basın toplantısında yanıt vereceğiz” dedi.

İki ülke arasındaki tansiyon yüksekken gerçekleşecek olan görüşmenin ana gündem maddesi Suriye olacak. Toplantıda ABD ile Türkiye’nin vardığı ateşkes anlaşmasının ne kadar uygulandığı ve ABD’nin SGD ile ilişkisinin gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda ‘FETÖ’ başlığının da gündeme geleceğini belirtmişti. Toplantıda SDG komutanı Mazlum Kobani’nin ABD’ye davet edilmesinin de masaya yatırılması bekleniyor.

Erdoğan, Trump’ın kendisine yazdığı mektubu Washington’a yanında götüreceğini ifade etmişti.

Bu haber ilginizi çekebilir

DEMOKRAT MAKİNA MÜHENDİSLERİ

Demokrat Makina Mühendisleri MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Adaylıklarını Açıkladı

Ev-Dem Haber/Cüneyt Karabey 10.01.2020-15:45 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.