Ana Sayfa / ana-slider / Meclis’te Barış Atay’a yılbaşı kartı yasağı

Meclis’te Barış Atay’a yılbaşı kartı yasağı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay’ın cezaevlerine göndermek üzere Meclis matbaasında bastırmak istediği yeni yıl kartı Meclis Başkanlığı tarafından engellendi.

Cezaevlerindeki tutuklulara göndermek üzere hazırlanan kartta “Zindanlarda büyüttüğünüz mücadelenin takipçisi olduğumuzdan ve sokakta da, Meclis’te de temsilcisi olmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın” ifadelerinin yer almasından rahatsız olan Meclis Başkanı, kartta yer alan bu ifadelerin “yılbaşı temennisi olmadığını” öne sürdü.

‘ZİNDANDAKİ MÜCADELEYİ DIŞARIYA TAŞIMAK GÖREVİMİZ’

Konuya ilişkin İleri’ye konuşan Barış Atay, cezaevlerinden birçok mektup aldıklarını ifade etti.

“AKP iktidarına, emekçi düşmanı bu düzene karşı mücadele ettiği için haksız, hukuksuz biçimde, yalancı tanıklarla, sahte delillerle tutuklanmış binlerce muhalif siyasetçi, devrimci var zindanlarda” diyen Atay, “Çoğu mahkemeye çıkarılmadan, neyle suçlandıklarını dahi bilmeden aylarca hapiste tutuluyor. İşini, yaşamını kaybediyor. Açlık grevlerinde, ölüm orucunda olan sanatçılar var. Biz elbette her emekçinin, haksızlığa uğrayan herkesin olduğu gibi onların da temsilcisiyiz, vekiliyiz. Onların zindandaki mücadelesini dışarıya taşımak gibi bir görevimiz de var” ifadelerini kullandı.

“Bize gelen mektuplara, taleplere elimizden geldiğince yanıt vermeye, karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuşan TİP milletvekili,  yılbaşı dolayısıyla hapishanelerdeki insanlara bir kutlama kartı yollamak istediklerini fakat milletvekilleri adına Meclis’te basılıp yollanan bu kartlar arasından, yazdıkları bazı kelimeleri gerekçe göstererek kendi adına olanı engellemek istediklerini dile getirdi.

‘TÜM MİLLETVEKİLLERİNE TANINAN BİR HAKKI KULLANMAMI YASAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

“Şunu yazarsanız bu kartı basamayız diyerek tüm milletvekillerine tanınan bir hakkı kullanmamı yasaklamaya çalışıyorlar” diyen Atay, “Mesele kartı göndermek değil, biz  kendimiz bastırır, elimizle yazar yine yollarız. Ama halkın oyuyla seçilmiş, halkın sözcüsü, temsilcisi olan bir kişinin, bir milletvekilinin sözünün engellenmesine, faşist baskılara boyun eğmeyiz” vurgusunu yaptı.

İşte basılması engellenen o yılbaşı kartı…

‘BİZ BİR YOL BULUR YİNE YIKARIZ’

“Dayanışmayla, kendi araçlarımızla, olanaklarımızla cezaevlerindeki dostlarımızın, yoldaşlarımızın sesini herkese duyururuz” şeklinde konuşan Barış Atay, “AKP iktidarı yıkılıyor, öfkesi, engelleme girişimleri bundan kaynaklanıyor. Hiç şüpheleri olmasın biz bir yol bulur yine yıkarız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ATAY’IN KARTINI ENGELLEYEN MECLİS BAŞKANI, AKP’Lİ VEKİLİN PULUNA SESİNİ ÇIKARTMADI

AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut Karaleylek’in kendi fotoğrafının yer aldığı posta pulunu ücretsiz şekilde basmasına izin veren Meclis Başkanlığı, Meclis’in milletvekillerine tanıdığı hak doğrultusunda yeni yıl kartı bastırmak isteyen TİP Milletvekili Barış Atay’a izin vermedi.

Bu haber ilginizi çekebilir

DEMOKRAT MAKİNA MÜHENDİSLERİ

Demokrat Makina Mühendisleri MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Adaylıklarını Açıkladı

Ev-Dem Haber/Cüneyt Karabey 10.01.2020-15:45 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.