Ana Sayfa / Gündem / Akar’dan Askerlere Hazır Olun

Akar’dan Askerlere Hazır Olun

Sınırda askerle seslenen Akar, “Burada herhangi bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir.” dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Orgeneral Güler ve Orgeneral Dündar ile dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Gap Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Komutanlar, ilk olarak Akçakale’deki 3. Hudut Alay Komutanlığı’na geçti.

Faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, hudut hattını takip eden Sınır Güvenlik Sistemi’nden sınırı inceledi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’ta bulunan bir birliğin komutanıyla da telsizden görüşen Akar, personelin durumu ve faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Askerin “moral ve motivasyonuna” ilişkin sorusuna, “Moralimiz yüksek her türlü göreve hazırız” yanıtını alan Akar, “Burada herhangi bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkesin her an hazırlıklı olması lazım” karşılığını verdi.

‘Suriye Milli Ordusu’ ismi verilen ÖSO’cu cihatçılar da konuşan Akar, bu unsurlar aleyhinde yapılan haberlere dikkat çekip Akar, “Onlara karşı sanki bu insanlar terörist, hainmiş gibi bir anti-propaganda var. Bu insanlar evini, köyünü, toprağını kurtarmaya çalışan Suriyeliler” açıklamasında bulundu.

Bu haber ilginizi çekebilir

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Yenişafak’a açtığı tazminat davasını kazandı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Yeni Şafak gazetesinde 2017 yılında “Skandalların Odası TMMOB, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.