Ana Sayfa / Gündem / Mahkemeden cinsel saldırı failine ‘takdir indirimi’

Mahkemeden cinsel saldırı failine ‘takdir indirimi’

Tedavi için muayenehanesine gelen iki hastasına cinsel saldırıda bulunan jinekolog Fecri Sevilen’İn yargılandığı davada mahkeme, sanığa “takdir indirimi” uygulayarak, her bir kadın için verdiği 14’er yıl hapis cezasını, 11 yıl 8’er aya düşürdü.

İstanbul’da tedavi için özel muayenehanesine gelen iki R.T. ve A.D. isimli hastalarına yönelik cinsel saldırı suçundan tutuklanan jinekolog Prof. Dr. Fecri Sevilen’in yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Fecri Sevilen getirildi. Duruşmada R.T. ve A.D. de ile taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada, mütalaasını bildiren savcı, sanığın “Nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaası üzerine savunması sorulan sanık Fecri Sevilen ise, kendini aklamaya çalışarak beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, “Özel hayatın gizliliği” suçundan sanık Fecri Sevilen’in beraatına, “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan ise, her iki kadın için ayrı ayrı 14’er yıl hapis cezası, toplamda 28 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığa verdiği cezayı “takdir indirimi” uygulayarak, her iki kadına yönelik işlediği suçu 11 yıl 8’er ay toplamda 23 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, ayrıca, ilk duruşmada verilen yayın yasağı kararını kaldırdı.

Mahkeme ayrıca 6 Mayıs 1998 tarihinde S.E. isimli hastasına, 2007 de ise Ç.K.’ye yönelik cinsel saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yazılmasına karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fecri Sevilen’in, tedavi için muayenehanesine gelen ve muayene sırasında beden ve ruh bakımından kendilerini savunamayacak durumda olan iki kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak: MA

Bu haber ilginizi çekebilir

Kiralık Delilik – Yakup Kamay Goçerî

  İstanbul’un delisi erken ölür Barınacak muhit bulamaz kolay. Yürürken çok fazla akıllıya çarpar, durmadan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.