Ana Sayfa / ana-slider / Öz Çelik-İş Başkanı ‘Sendikanın Menfaati İçin’ 1.3 Milyon Liraya Araba Aldı

Öz Çelik-İş Başkanı ‘Sendikanın Menfaati İçin’ 1.3 Milyon Liraya Araba Aldı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Çelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci 1.3 milyon liralık ‘süper lüks’ makam aracı aldı, “sendikanın menfaati için” aracı aldığını öne sürdü. Değirmenci maaşının ise “30 bin ile 50 bin lira arasında” olduğunu duyurdu.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci 1.3 milyona bir makam aracı aldı.

Değirmenci, değeri yaklaşık 1.8 milyon lira olan BMW 7.40 LD Drive model araç aldı.

“Aracı kampanyayla 1.3 milyona, 3 hafta önce aldım” diyen Değirmenci, süper lüks BMW’sine özel plaka da yaptırdı ve memleketi olan Kayseri’nin plakası olan ’38’i plakanın sonuna ekletti.

“Audi arıza yapıyordu, yolda kalıyordu” diyen Değirmenci, 1 milyon 300 bin liralık aracı ise “sendikanın menfaati için” aldığını iddia etti: “Oturduk, yönetim kuruluyla konuştuk. Önce, yeni bir Audi’yi sorduk. ‘Kaç lira’ dedik. ‘800 bin’ dediler. ‘Kaç yıl gider’ dedik, ‘4 yıl’ dediler. Sonra BMW’yi sorduk. ‘Fiyatı ne’ dedik, ‘1 milyon 800 bin lira’ dediler. Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler. ‘Ömrü kaç yıl’ diye sorduk, ’10 yıl’ dediler. Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım.”

Değirmenci ayrıca maaşı için de “30 bin ile 50 bin lira arasında” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI DA 800 BİN LİRALIK ARAÇ ALMIŞTI

Sendikalardaki lüks makam araçları yeni değil. Daha önce de Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun’un piyasa değeri yaklaşık  800 bin lira olan Audi A6 aracı aldığı basına yansımıştı.

Bu haber ilginizi çekebilir

DEMOKRAT MAKİNA MÜHENDİSLERİ

Demokrat Makina Mühendisleri MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Adaylıklarını Açıkladı

Ev-Dem Haber/Cüneyt Karabey 10.01.2020-15:45 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.